Webinar

Webinar

Tijdens een webinar wordt een presentatie gegeven aan een online publiek met als belangrijkste USP de interactiemogelijkheid. Er zijn tal van interactieve mogelijkheden beschikbaar tussen de deelnemers en de presentator(en), zoals het kunnen beantwoorden van vragen, het aandragen van cases of oplossingen, reageren op polls. Het publiek ziet in één scherm: de experts / presentatoren, presentatie, chatvenster, poll-vragen. Het webinar speelt in elke webbrowser en er hoeft geen aparte software te worden gedownload. Een goed webinar vertelt, verbindt en geeft vooral inzichten.

Een webinar kan opgenomen worden in een professionele studio maar ook op een eigen locatie, dit maakt het houden van een webinar voor iedereen toegankelijk. Webinars kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor online trainingen, leadgeneratie en productpresentaties.

Focus

  • Interactie – deelnemers hou je geboeid door gebruik te maken van een chatfunctie, poll en open audiolijnen.
  • Exclusieve content – bijvoorbeeld door het publiek kennis te laten maken met een nieuw product dat specifiek voor hen van toepassing is. Je kan hierdoor de annonceringen van productinnovaties beknopter maken en meer relevant voor jouw doelgroep.
  • Zorg voor de juiste technologische hulpmiddelen – niemand zit te wachten op een haperend beeld of een onverstaanbare presentator.
  • Promoot het webinar tijdig en ook via verschillende kanalen.

Klik hier om terug te gaan naar onze verschillende online mogelijkheden.