APM Terminals

APM Terminals


In het kort

Opdrachtgever: APM Terminals

Opdracht: The Hague Day 2013

Bereik: 120-150 interne medewerkers

Thema: Collaboration

Locatie: Louwman Museum Den Haag

Toelichting

APM Terminals heeft PurPur benaderd om hun jaarlijkse evenement te organiseren voor de interne medewerkers. Deze wereldwijde speler, met het hoofdkantoor in Den Haag, huisvest 30 verschillende nationaliteiten in Nederland. Na een grootscheepse reorganisatie, waarbij vooral veel interne verschuivingen plaatsvonden, werd het thema ‘collaboration’, des te belangrijker. Samenwerken, gebruik maken van elkaars kracht, geïnspireerd worden en blijven door het management en samen weer een succesvolle koers blijven varen. Daarvoor heb je een aantal succesfactoren nodig als: een top locatie in Den Haag waarbij kwaliteit op alle fronten in een hoog vaandel staat (Louwman Museum m.m.v. cateraar House of Lords), een inspirerend spreker (Marc Lammers – wat een getalenteerd man!), een uitdagend programma waar iedereen aan moet deelnemen om de samenwerking een goede richting in te duwen (geef de gemixte teams een iPad en stuur ze met opdrachten ‘het bos in’ – letterlijk), een inhoudelijk programma dat de mensen inspireert om vorm te geven aan de organisatie (APM Terminals). En last but not least: PurPur, om alle ingrediënten bij elkaar te vinden, samen te smelten tot een succesvol programma en het op de dag zelf te ontzorgen en alles op rolletjes laten verlopen.

 

PurPur is gevraagd een inspirerend evenement te organiseren waarbij ‘collaboration’ zowel qua inhoud als ook activiteit goed tot zijn recht komt. PurPur was verantwoordelijk voor het projectmanagement, de conceptontwikkeling, begeleiding, communicatie en productionele uitvoering van dit evenement. 

In het kort

Opdrachtgever: APM Terminals

Opdracht: Christmas Party

Bereik: 250 interne medewerkers met hun partner

Locatie: De Nieuwe Kerk Den Haag

Toelichting

Na het succesvolle debuut in de samenwerking, is PurPur gevraagd om de jaarlijkse Christmas Party te organiseren voor alle medewerkers en hun partners. Ondanks het feit dat het een internationale organisatie betreft met meer dan 30 verschillende nationaliteiten, waarvan veel medewerkers voor de feestdagen naar hun eigen land afreisden, kende dit feest toch een hoge opkomst. Essentieel voor dit evenement was een unieke locatie in Den Haag, waar een sitdown diner kon plaatsvinden evenals een after party waar vooral veel gedanst moest worden. Deze setting werd gevonden in De Nieuwe Kerk in Den Haag in samenwerking met cateraar Taat & De Regt (nu onderdeel van 360 FoodEvents). Voor de gelegenheid werd de kerk uitgebreid met een aanpalende, verwarmde tent voor ontvangst en garderobe. Het bijzonder sfeervolle diner, dat plaatsvond in de kerk zelf, werd muzikaal ondersteund door een ensemble van het Conservatorium in Den Haag. Na het diner werd het gezelschap uitgenodigd in de basement voor een swingende after party met divers entertainment en dat pas in de late uurtjes eindigde. Het bruisend begin van de feestdagen was gemaakt.

PurPur is gevraagd een bruisend feest te organiseren op een bijzondere locatie in Den Haag zodat zo veel mogelijk medewerkers de feestdagen samen wilden en konden vieren. PurPur was verantwoordelijk voor het projectmanagement, de conceptontwikkeling, begeleiding, communicatie en productionele uitvoering van dit evenement. 

 

Kennispartner aan het woord

‘PurPur; verrassend, verdiepend en veroverend’!

Wendy van Steenvoorden, Accountmanager

 

In het kort

Opdrachtgever: APM Terminals

Opdracht: The Hague Day 2014

Bereik: 120-150 interne medewerkers

Thema: Collaboration

Locatie: Kyocera Stadion Den Haag 

Toelichting

Na het succes in 2013, waar APM Terminals en PurPur voor het eerst samenwerkten, kreeg PurPur wederom de mogelijkheid om het jaarlijkse evenement te organiseren voor de interne medewerkers. Deze wereldwijde speler, met het hoofdkantoor in Den Haag, huisvest 30 verschillende nationaliteiten in Nederland. Na de introductie van een nieuwe strategie, bleef het thema uit 2013 ‘collaboration’ van toepassing. The Hague Day 2014 speelde zich af in het Kyocera Stadion – de thuisbasis van voetbalclub Ado Den Haag. Het inhoudelijke programma werd aangeboden in de vorm van een inspirerend plenair programma (waarbij wij nog hebben mogen samenwerken met de inmiddels overleden Marc Cornelissen) en diverse parallelsessies die werden ‘geladen’ door APM Terminals zelf. Daarna werd het hard tegen hard in voetbal georiënteerde Business Game, waar alle betrokkenen in teamverband ongelooflijk fanatiek aan mee hebben gespeeld.

 

PurPur is gevraagd een inspirerend evenement te organiseren waarbij ‘collaboration’ zowel qua inhoud als ook activiteit goed tot zijn recht komt. PurPur was verantwoordelijk voor het projectmanagement, de conceptontwikkeling, begeleiding, communicatie en productionele uitvoering van dit evenement.